Vállalatok, szervezetek, kultúrák

A kultúra jelentését több mindenhez is hozzákapcsolhatjuk. Szinte mindenkinek van egy olyan kedvenc országa, ahova feltétlen szeretne eljutni, mert magával ragadták a helynek a szokásai, tradíciói és hagyományai. Magyarán a kultúrája.

Aki tanult már vállalkozástant, biztos tisztában van a vállalati kultúra kifejezésével. Egy szervezetnek a kultúrája ki hat annak teljes működésére a legapróbb részletekig. Több különböző módja is ismert a szervezeti kultúra típusainak a meghatározására.

Az egyik legismertebb besorolás három különböző kategóriába osztja a vállalkozásokat a kultúrájuk szerint.

Az első a hagyománytisztelő, melynek a fő jellemzője, hogy alig képes a külső környezeti változások megfelelő lereagálására.

A második működését egy erős szabályrendszer határozza meg, ahol a hatásköröket szigorúan betartják.

A harmadik a modern felfogású, erős belső kommunikációra építő szervezet.

Akármelyikről is egyen szó, egészen biztos vagyok benne, hogy minden vállalkozás számára megfontolandó a székhelyszolgáltatás újlengyel ötlete.

Ez egy olyan megoldás, amivel jelentős költségeket faraghatunk le, hiszen így az iparűzési adó nullára redukálható. Egészem hihetetlenül hangzott ez számomra, ezért jobban beleástam magam a témába. Ez nem volt nehéz, mert ennek a szolgáltatónak a weboldala rendkívül érthetően leír mindent a szolgáltatásaival kapcsolatban, így nem is marad semmi kérdés.

Az iparűzési adó terhétől úgy szabadulhatunk meg, hogy a vállalatunk székhelyét Újlengyel településére helyezik át ez a megbízható szolgáltató. Mi is olyan különleges Újlengyelben? Az ottani önkormányzatnak hála, ezen a helyen egészegyszerűen nem létezik iparűzési adó. A honlapon láthatjuk, hogy sok más, komoly háttérrel rendelkező, vállalat is ezt megoldást választotta, ami nem lehet véletlen.

Ennek a székhelyszolgáltatásnak az ára kifejezetten baráti: 39.900 forint + áfa. Mindössze ennyit kell fizetni hat hónap szolgáltatásért, sőt, ehhez kapunk további egy hónapot is ajándékba.

Az IPA mentességen felül további előnyöket is szerezhetünk magunknak. A hivatalos levelek átvételére és tárolására például nem lesz gondunk, mert ezt ők elintézik helyettünk. A cégek székhelyére számos szabály vonatkozik, amiknek ez a szolgáltató teljességgel képes megfelelni. Már magának a cégtáblának a kihelyezésére is külön figyelmet kell fordítani, ami ha elmarad, komoly büntetésekre lehet számítani.

A cégek ellenőrzése teljesen normális, azonban igen kellemetlene dolog tud lenni. Ezek olyan hatósági kényszerintézkedések, melyeket nem árt felkészülten fogadni. A székhelyszolgáltatás újlengyel ezt is tartalmazza. Ezt a szervezetet sosem éri váratlanul egy ilyen helyzet, és tisztában van azzal, hogy mik ilyenkor a megfelelő lépések, amik minden esetben a hatósági szabályokkal összhangban történnek.

Az IPA mentességet biztosító székhelyszolgáltatás nem feltétlen előnyös minden vállalkozás számára. Ez több tényezőtől is függhet, aminek az eldöntésében itt segítséget fogunk kapni. Újlengyelen kívül Budapesten is meg van itt a lehetőség egy székhelynek a bérlésére.