Mit tegyünk, ha elromlik a kazán?

A kazánok még a legodafigyelőbb karbantartás mellett is elromolhatnak. Ezt nem is olyan régen mi magunk is megtapasztaltuk, amikor a régi konvektorokat lecseréltük Mika kazánokra az egyik helytörténeti gyűjteményben, ami a kulturális központhoz tartozik. A megoldás hamar érkezett, azonnal hívtuk ugyanis a vizgazfutesszerelo24.hu-t.

Már korábban is felvettük velük a kapcsolatot és segítségünkre voltak akkor is, amikor más témában adódott problémánk, problémáink. Hisz sok épület tartozik hozzánk, ezek javarészt nem újak, hanem régi, még a 70-es, 80-as években épült épületek. Melyek ugyan folyamatosan fel vannak újítva, karban vannak tartva, de ezek a karbantartások leginkább az épületek belső tereit érintik. Így a vízvezetékek, a gázvezetékek, a fűtés még a régi volt.

Így jártunk tehát, a régi konvektorok helyére került mika kazán ugyanis meghibásodott. A vizgazfutesszerelo24.hu-nál olyan szakemberek dolgoznak, akik minden típusú kazánt, gázkészüléket meg tudnak javítani, így az sem okozott nekik kihívást, hogy a Mika kazánt megszereljék.

Amikor erről az egyik ismerősömmel beszélgettem, elmondta, hogy nem tudja, hogy milyenek ezek a kazánok, mert még sosem hallott róluk. Nos, ezeket hazánkban tervezték és gyártották,, a méretüket pedig úgy alakították ki, hogy a régi gázkonvektorok helyére be lehessen őket szerelni. Persze ettől többet én sem tudtam róluk. Az internetről aztán azt is megtudtam, hogy ezt a Technorgáz fejlesztette ki és gyártotta, és hogy a régi készülékekhez képest a méretük mintegy 40 százalék, tehát még marad is hely.

Ezek zárt égésterű mika kazánok, melyek között vannak turbós és kondenzációs kazánok is, illetve azt is, hogy elég nekik ki- és bevezetőcső, ami rövid és vízszintes. Egy kazánnal pedig egy 50-60 négyzetméteres helyiséget be is lehet fűteni. Ezt már tudtam, hisz ilyen, 6 kW-os kazánból elég volt egy a helytörténeti gyűjteménybe. Sokan cserélték le egyébként ilyen mika kazánra a régi konvektorokat. A konvektorok ugyanis nem valami hatékonyak, mindössze 45-50 százalékos a hatékonyságuk, ami nem igazán ideális. Sok gázt fogyasztanak, cserébe pedig alig fűtenek. Ehhez képest ezek a kis mika kazánok 90-92 százalékos hatékonysággal működnek. Ami azért igen nagy változás.

Akárhogy is, ezek a mika kazánok is meghibásodhatnak olykor, ilyenkor pedig jól jön a segítség, és jól jön, ha a segítség gyorsan érkezik. Ezt tudják nyújtani a vizgazfutesszerelo24.hu szakemberei. Speciális szakértelemmel, hisz itt mindenkinek megvan a maga szakterülete. Vannak, akik régebbi típusú készülékekhez értenek, mások az újabb, modernebb berendezésekhez. De hogy mi is okozhatja a hibát a mika kazánoknál? Ugyanúgy, mint más berendezés esetén, itt is elkoszolódhat a rendszer, ha nem ugyanolyan minőségű gáz érkezik bele. Márpedig a vezetéken érkező gáz ingadozó minőségű. Aztán az idő vasfoga is nyomot hagyhat a készüléken. Megfelelő karbantartással ugyan meg tudjuk növelni a Mika kazánok élettartamát, azonban van, hogy a gondoskodás ellenére is meghibásodik a rendszer.

Ilyenkor keressük fel a vizgazfutesszerelo24.hu csapatát, akik e kazántípust is meg tudják javítani. Sürgős esetben pedig akár egy órán belül is a helyszínre érkeznek, hogy megkezdjék a hiba elhárítását. Munkájukra garanciát vállalnak, az elvégzett munka után pedig számlát adnak, melyet a biztosító is elismer. Ezek a kazánok egyébként sok előnnyel rendelkeznek, de van azért hátrányuk is. Sok szerelő egyáltalán el sem vállalja ezeknek a kis kazánoknak a javítását, a vizgazfutesszerelo24.hu-nál viszont igen, sőt, biztatják is a felhasználókat, hogy javíttassák meg Mika kazánjukat, mert a legtöbb hibára van megoldás.

Én biztosan csak őket fogom hívni, bármilyen problémám adódik akár a fűtéssel, gázzal, vízzel. Emlékszem, amikor először felkerestem őket, kicsit szkeptikus voltam, ez a szkepticizmus azonban hamar elszállt, mikor gyors, hatékony és értékes munkával találkoztam. Egy régi épületben sokszor adódhat probléma a közművekkel, én először egy dugulással találtam szemben magam. Szerencsére a vizgazfutesszerelo24.hu szakemberei ezt a hibát is gyorsan és hatékonyan hárították el. Így nem kérdés, hogy mindig hozzájuk fordulok, ha ilyen típusú problémám van.