Kultúrkalandokra több jut, ha diákmunkát vállalsz

Számomra fontos a kultúránk, azon belül is főként a művészetek. De imádom az ételeinket, hagyományainkat is, és mindig könnybe lábad a szemem, amikor a Himnuszt hallgatom. Azonban más nemzetek kultúráját is szeretem felfedezni, és nem gondolom azt, hogy attól még ne tisztelhetnénk a sajátunkat. Nagy szerelmem Görögország, ahol szinte megelevenedik a történelem, és lépten-nyomon lélegzetelállító tájba botlunk. De úgy összességében nagyon kedvemre valók a mediterrán tájak. Jellemző rám, hogy a szürke hétköznapokon arról álmodozom, milyen utazásokat fogok megejteni, amint a pénzügyi keretem és szabadidőm megengedi – a nagy vágyam egy európai körút, ahol több nagyvárosba is ellátogatnék. Remélem, hogy egy nap sikerül… Persze egy ilyen jellegű utazáshoz kell is az energia, nem olyan, mint egy wellness vagy tengerparti hassüttetés, úgyhogy igyekszem ilyenkor elfogadni azt a tényt is, hogy mindent úgysem fogok tudni megnézni az adott helyen, valami ki fog maradni – ha belegondolunk, sokszor csak a múzeumozásra nem lenne elég több nap sem, nemhogy a többi dologra. Bízom azért abban, hogy még az idei év is tartogat számomra egy-két izgalmas utazást, akár belföldön!

Mint ahogyan azt már említettem, ezeknek a programoknak, utazásoknak a finanszírozása sem utolsó, ezért kezdtem el diákmunkát vállalni a nyári szünetben és tanév közben egyaránt. Így nyáron valamivel többet tudok vállalni, mint egyébként, így a zsebem gyorsabban telik, és ugyanúgy marad időm a kikapcsolódásra, programokra is. Ráadásul van egy tuti tippem a számotokra: ha igazán jó melókat szeretnétek behúzni, akár gyakornoki helyekben is gondolkodtok, akkor a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka portálja lesz a legjobb választás nektek.

A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka oldalán nagyon könnyű elboldogulni, mindössze néhány kattintással tudsz válogatni a személyre szabott ajánlataik között a megfelelő szűrők segítségével, emellett pedig egyből tudsz is jelentkezni a legszimpatikusabb állásokra. Nekem ez nagyon megkönnyítette a dolgomat, hiszen bárhonnan, bármikor rá tudtam nézni a legújabb, meghirdetett pozíciókra, ami miatt igazán naprakésznek éreztem magam, és valamiért az volt a benyomásom, hogy így sokkal hamarabb fogok tudni munkát találni, mint a hagyományosabb módszerekkel. Tényleg nem is kellett sokáig várnom – viszonylag hamar kaptam lehetőséget egy interjúra, és utána pedig megkaptam a munkát is. Nagyon boldog voltam, elhihetitek! Hála a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka online felületének és az ott dolgozó szuper, közvetlen és összeszedett csapatnak, most már van egy olyan munkám, ami jól is fizet, szívesen csinálom, és hosszabb távon is el tudom itt képzelni magam! Azt érzem, szuper lehetőséget kaptam, igazán szerencsés vagyok.

A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka fronton tehát abszolút hozza a maximumot, ráadásul a sokféleség is egy fontos jellemzője a meghirdetett állásoknak: szellemi és fizikai munka is akad, részmunkaidős, időszakos és gyakornoki pozíciók is, egyszóval tényleg sok lehetőséget kínálnak a diákok számára. Emellett pedig szintén plusz pont, hogy még csak aktív hallgatói jogviszonnyal sem kell rendelkezned, passzívval is tudsz náluk munkát vállalni. Így ha esetleg van egy olyan féléved, ahol passziváltatsz, halasztasz és inkább dolgoznál, az is teljesen működőképes a TopiWorknél.

TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka

Mivel az oldal elég informatív, így azt gondolom, bőven el fogtok boldogulni magatok is – érdemes azért a blogot is olvasgatni és a Gy. I. K. felületet is átfutni -, de ha mégis bármilyen kérdésetek felmerülne a diákmunkákkal kapcsolatban, akkor bátran fordulhattok a TopiWork csapatához az elérhetőségeik valamelyikén. Hajrá mindenkinek, hogy megtalálja álmai diákmunkáját – ha nekem sikerült, hiszek benne, hogy bárkinek sikerülhet! Órabér, munkaidő, feltételek, elvárások, általuk nyújtott előnyök, minden szerepel a munkák adatlapjain, ami fontos lehet munkavállalói oldalról. Ezek után már csak pár kattintás, és tiéd is lehet a megpályázott pozíció!