Ha már nem elég egy hagyományos porszívó: kell egy vízszívó

Nem tudom, hogy jártatok-e már olyan helyzetben, hogy “ezt nem lehet innen feltakarítani”, vagy hogy “ez a folt már örökre itt marad”, esetleg hogy “de jó lenne, ha ez a sok por nem szállna a levegőben aztán”. Én voltam, többször is. Rengeteg a könyvem otthon, rengeteget örököltem édesanyámtól, akitől az olvasás szeretetét is megtanultam. Imádom őket forgatni, olvasni, miközben néha kicsöppen a kávé a bögrémből és persze a vanília fagyi is van, hogy oda olvad a kanapéra, annyira lebilincselő egy történet. Sokan csak legyintenének ezekre a foltokra, mondván, hogy ez már aztán soha nem jön ki. Azonban mi van, ha mégis?! A https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/vegyes-takaritogepek/vizszivo oldalról béreltem vízszívós porszívót és a bérlés végén nem csak a gépet, de a foltokat is visszavittem.

A Greenway Kft.-vel egy céges rendezvény kapcsán ismerkedtem meg, de csak közvetve, mert az egyik kollégám intézte a bérlést. Akkor elmentettem az előbbi greenwaykft.hu weboldalt és azóta vártam a pillanatot, hogy legyen időm egy igazi nagytakarításra.

Egy Taski márkájú vízszívó porszívó gépet béreltem a cégtől, ami a Vacumat 22 típus nevet kapta. Ránézésre rávághatná az ember, hogy ez egy hagyományos porszívó, csak éppen ez benne a szép, hogy úgy néz ki, azonban sokkal nagyobb teljesítménnyel dolgozik, nagyobb szívóerővel bír és ezáltal a végeredmény sem olyan lesz, mint egy hagyományos háztartási géppel, hanem annál sokkal jobb.

A gépezet másfél méteres körzetében 64 dB-es zajszinttel tud üzemelni, a https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/vegyes-takaritogepek/vizszivo oldalon található adatlapja szerint. Van itt még sok más fontos adat is, tulajdonképpen minden műszaki paramétert meg lehet találni, akinél ezek közül kerül ki a döntő érv. Például a víztartály kapacitása vizesen 22 liter, míg szárazon 28 liter. 5 darab görgő van a vízszívó alján, amivel azt gondolom, hogy egyszerű ide-oda húzni magunk után, épp csak a küszöbökön kell átemelni, amiben sokat segít, hogy a gép maga nem nehéz, 11 kiló körül van a súlya. A névleges felvett teljesítménye 1000 W, míg a maximális szívóereje 22 kPa. A maximális levegőszállítást is megadták, amelynek értéke 60 l/s. A konnektortól egészen 10 méterünk van a takarításra, vagy különben jöhet a hosszabbító. A szívócső 2,2 méter hosszú, ami nálam azt jelentette, hogy az ágy alá is könnyen beférek vele – így is történt. Az adatlapon megadták még a berendezés méreteit és persze azt is, hogy milyen nemzetközileg fontos tanúsítványokkal rendelkezik a gép.

Azt hiszem, ennyi paraméter talán kellően megalapozza azt a döntést, hogy ez egy jó eszköz és érdemes a https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/vegyes-takaritogepek/vizszivo oldaláról bérbe venni a vízszívó berendezést.