Budapesten való látogatásomkor kellett kuplungot cseréltetnem

Mindig is szerettem a művészetet, ezért minden évben elmentem kirándulni valamelyik magyarországi városba, és meg is szálltam ott néhány napra. A kirándulásaim célja mindig az volt, hogy különböző művészeti kiállításokat, múzeumokat látogassak meg. Idén Budapestre szerettem volna nagyon eljutni. Néhány éve voltam ugyanezzel a céllal, de a fővárosban gyorsan változnak a dolgok, ezért érdemes meglátogatni kulturális céllal is. Úgy gondoltam, hogy négy nap elegendő lesz, hogy kicsit szétnézzek Budapesten. A kirándulás első napja nagyon jól sikerült, de aztán elkezdtem érezni, hogy az autó elinduláskor elkezd rázni. Nem voltam túl vidám attól, hogy pont egy kirándulás alkalmával történik ez meg velem. Mindenesetre rákerestem a neten, hogy mi lehet a probléma, majd kiderült, hogy a kuplung csinálhat ilyen rángatást az autó elindításakor. Érdekelt, hol érhető el kuplung csere Budapesten, ezért erre is rákerestem. A kereső a Méta Autószervizt dobta fel nekem, ami valóban útba esik, ha visszamegyek a szállásomra.

kuplung csere Budapesten

A metaautoszerviz.hu oldalon minden kiderül, amit az ember szeretne tudni egy szerviz szolgáltatásairól. Menüpontokba van szedve minden fontos információ, mint a szolgáltatások, az árak, van blogjuk, a galéria, az online időpontfoglalás és a kapcsolati rész. Sokat nyomott a latba, hogy ezen az oldalon maradtam, mivel nagyon sok hasonló cégnél nagyon elavult honlapokkal lehet találkozni. Kíváncsi voltam mit írnak a saját blogjukra, ezért oda vezetett az első utam. Mintha csak egy jel lenne, de rögtön az első cikkek között három kuplungról szóló írás jelent meg nekem. Ezen jót somolyogtam, aztán úgy döntöttem, hogy el is olvasom őket gyorsan. Mivel sikeresen meg is ijesztett az első kuplungról szóló cikk az oldalon, ezért nem sokat gondolkoztam, hogy felhívjam őket. Kiderült, hogyha a kuplunggal gond van, akkor mihamarabb szervizbe kell vinni, mivel az autó le is állhat, ha fokozódik a probléma. Nem szerettem volna ezt megvárni, ezért a megadott telefonszámon felhívtam őket, hogy minél hamarabb, az itt töltött idő alatt eljuttassam hozzájuk az autómat. Elmagyaráztam mindent, amit tudni kellett a fennálló problémával kapcsolatban, azt is elmondtam a telefonba, hogy csak ideiglenesen vagyok a fővárosban, viszont nem szeretném, ha nem tudnék hazamenni, mert leáll az autó. Fontos volt, hogy a kuplung cserét Budapesten tudjam le. A telefon másik oldalán lévő személy mondta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy gyorsan tudjon időpontot adni, de visszahív, mert egyeztetnie kell.

Körülbelül fél órát vártam a hívására, és mázlimra még aznap tudtak fogadni, ezért el is indultam. A szervizben egy olyan helyen foglalhattam helyet, ahol kényelmes székek vártak és még klíma is volt. Megvizsgálták az autómat, és valóban a kuplung csere lesz a megoldás. Ez az első autóm ezért nem tudhattam, de néha sajnos sor kerülhet arra, hogy ki kell cserélni a kuplungot. Főleg abban az esetben jön ez szóba, ha sokat van használva pl. forgalmi dugók esetén. Az egyetlen gondom az volt vele, hogy ott kellett hagynom az autómat és keresnem egy automatát, ahol tudok venni magamnak jegyet a tömegközlekedési eszközökre. Néhány nappal többet kellett eltöltenem Budapesten, de visszakaptam az autómat már megjavítja és a kuplung jobb, mint új korában.