A színházban ajánlottak új fogorvost a családomnak

A családomban nem csak az én és a férjem, életében játszik fontos szerepet a kultúra: a gyermekeinket is igyekezzük olyan módszerrel nevelni, hogy később, felnőttként is értékelni tudják a művészetet, és szívesebben kapcsolódjanak ki egy-egy könyv vagy színdarab segítségével, mint valami gagyi számítógépes játékkal. Persze az ilyen játékoktól sem tiltjuk el őket teljesen, hiszen nem árt kipróbálni őket néha-néha. De fontosnak tartjuk az egyensúlyt, éppen ezért törekszünk arra, hogy havonta legalább egyszer elmenjünk velük színházba. Elsősorban a musicalek érdeklik őket, de mindenféle mesés darabot nagy élvezettel néznek.

Múlt hónapban is megejtettük ezt a szokásos hétvégi programot, de ez alkalommal nem csak a színházi élménnyel lettünk gazdagabbak. Véletlenül összetalálkoztunk ugyanis egy régi ismerősömmel, és elkezdtünk beszélgetni arról, hogy mi zajlik éppen az életünkben. Elmeséltem neki, hogy mostanában komoly fogfájással küzdök, és hogy a problémás fogamat valószínűleg ki is kell majd húzni, de ez inkább csak rossz előérzet, mint valós félelem. Szerencsém volt, mert erre ő rávágta, hogy pont ugyanez volt az ő problémája is néhány hónappal ezelőtt, és hogy ő egy olyan nagyszerű fogorvosi magánrendelőt talált, hogy azóta az egész családjának és az összes ismerősének csak őket ajánlja.

A Fogorvos Budapest elnevezésű helyről van szó, akik – egykori jó barátnőm szavaival élve – a legprofibbak a szakmában, és ez már a weboldalukról is látszik. Megkértem, hogy fejtse ki bővebben, mik a tapasztalatai, így végül az lett, hogy a felvonások közötti szünet után nem mentünk vissza az előadásra a családjainkkal, hanem mi ketten elmentünk a színház kávézójába. A korombeli nő elmesélte, hogy neki is pontosan ilyen félelmei voltak a foghúzással kapcsolatban, így elkezdett cikkeket olvasni és kérdezgetni az interneten arról, hogy mégis mik a lehetőségei. Így talált rá a Fogorvos Budapest oldalára, azon belül is először a fogpótlás fajtákkal foglalkozó írásukra. Ez a cikk segített neki abban, hogy sokkal tisztábban lássa a foghúzás után következő procedúrát, illetve azt, hogy neki személyesen milyen lehetőségei vannak. Többféle út is létezik ugyanis, és személyenként változhat, hogy kinek milyen megoldás a legalkalmasabb. Az ismerősöm teljesen laikusként indult neki a témának, azelőtt még sosem olvasott a fogászattal kapcsolatban semmit, nem is érdekelte az ilyesmi. Ez a cikk azonban képes volt olyan érthető és érdekfeszítő módon összeszedni a válaszokat minden kérdésére, hogy őt magát is meglepte a dolog. Azon kapta magát, hogy a többi, számára irreleváns cikket is ugyanolyan érdeklődéssel olvassa, mint a fogpótlás fajták témakörében íródott bejegyzést.

Aztán elmondta, hogy őt ez a magánrendelő őt teljesen meggyőzte már az oldalon található cikkei alapján is, de amiket a saját szolgáltatásukról írtak, azt még pluszban nagyon szimpatikusnak találta. Amellett, hogy ő maga a Fogászat Budapest rendelőjébe ment el kihúzatni és pótoltatni a fogát, az egész családjának foglalt időpontot, hiszen sose lehet tudni, miféle problémákat fedezhet fel egy fogorvos az egészségesnek tűnő fogakban is (ez is olyasmi, amit az oldalukon olvasott). Jól is tette, ugyanis az egyik kisfiának volt egy lyukas tejfoga, amit így idejében kezelni tudtak.

fogpótlás fajták

Azt ajánlotta nekem, hogy én is járjak el hasonlóan, mint ő: először is nézzem meg a fogpótlás fajtákról szóló bejegyzésüket, azután a többi majd jön magától. Ja, és azt is mondta, hogy miután nekem bevált ez a hely, ne felejtsem el a családom többi tagját is elvinni egy vizsgálatra.

Így is tettem, és egy percig sem bántam meg: ez a fogászat valóban kimagasló színvonalon végzi a munkát. Nem csak a precíz és megfelelő fogászati eljárást értem ezalatt, hanem azt a családias, kellemes légkört is, ami belengi az egész rendelőt. Nyugodt szívvel hoztam el ide a gyerekeket is, miután az én időpontomra sor került. Mint kiderült, túlzott elővigyázatosság volt a részemről a fogpótlás fajtákon gondolkodni, hiszen egy töméssel meg lehetett menteni a fájós fogamat. A gyerekek fogsorával sem volt különösebb gond, és mindketten meglepően jól tűrték a vizsgálatot. Talán ez is annak köszönhető, hogy a Fogorvos Budapest csapata tényleg szívvel-lélekkel végzi a munkáját.

Bár legutóbb az előadást nem tudtam végignézni, mégis úgy érzem, hogy megérte beszélgetéssel tölteni az így felszabadult időt. Ki gondolta volna, hogy pont ezen a helyen fogok új fogorvost találni, ráadásul egy olyan ismerősömön keresztül, akit már ezer éve nem láttam? Látjátok, már ezért is érdemes színházba járni!