A kultúrkávézó nyitás és az energetikai tanúsítvány

A legjobb barátnőmmel a kultúra megszállottjai vagyunk. Legyen szó költészetről, festészetről vagy bármi másról, ha köze van a művészethez vagy a kultúrához, akkor jöhet. El is határoztuk, hogy nyitunk egy kultúrkávézót, ahol tudunk különböző eseményeket tartani. Nagy szerencsénkre gyorsan megtaláltuk a megfelelő helyet, amit nem is akárki árult.

Az unokatesóm kezdő ingatlanos, nemrég kezdett el élesben is lakásokat/házakat eladni. A kultúrkávézónak szánt hely eladását pont ő intézi, aminek nagyon örültünk mert így egy ismerős arccal tudjuk lefolytatni az ügyintézést. Már elkezdtük az adminisztrációs részét a dolognak, amikor észrevettem, hogy a papírok között nincs ott az energetikai tanúsítvány. Meg is említettem az unokatesómnak a hiányt. Egy kicsit pánikba esett, hogy egy ilyen fontos dokumentumot elfelejtett elintézni. Megnyugtattam, hogy én ismerek egy weboldalt, az e-tanusitas.eu-t, ahol könnyen és gyorsan el lehet ezt intézni. Meg is nyitottuk együtt az oldalt, hogy többek között azt is megnézzük, hogy mennyi az energetikai tanúsítvány ára 2021 évében. Már találkoztam ezzel a weboldallal, többször is átnéztem a leírásaikat és cikkeiket, és nagyon érdekesnek találtam őket.

Fel is hívtuk őket és biztos, ami biztos alapon telefonon is megkérdeztük, hogy az energetikai tanúsítvány ára 2021 évében pontosan mennyibe került. Az árat abszolút megfelelőnek éreztük, és az is egy plusz pont volt, hogy Magyarországon belül bárhol igénybe lehet venni a szolgáltatásaikat. Az e-tanusitas.eu kollégája elmagyarázta, hogy mi lesz a menete az energetikai tanúsítvány megszerzésének. Első körben szükség lesz néhány adatra, majd az egyik mérnök kollégájuk felveszi majd velünk a kapcsolatot. Erre azért lesz szükség, hogy tudjunk időpontot egyeztetni egy helyszíni vizsgálathoz. A felmérést követően az összegyűjtött adatokat a szakértő elküldi az irodának és ott 24 órán belül elkészítik az energetikai tanúsítványt.

Hamarosan megnyit a kultúrkávézónk!

Nagyon örültünk, hogy ennyire egyszerű lesz ez az energetikai tanúsítvány kiállítás. Az energetikai tanúsítvány ára 2021-ben kérdésünkre kapott válasz kielégítő volt számunkra, igazán méltányosnak találtuk. Ahogy az e-tanusitas.eu munkatársa mondta, valóban hívott minket a szakember, hogy megbeszéljünk egy időpontot a helyszíni felméréshez. A következő hétre le is egyeztettünk egy időpontot. Addig is, még elolvastam néhány hasznos dolgot az e-tanusitas.eu oldalán, hogy többet megtudjak az energetikai tanúsítványokról. Nagyon jó kis bejegyzések és cikkek voltak a weboldalukon, lényegre törően és érthetően volt kifejtve, hogy mi is azaz energetikai tanúsítvány és mit érdemes tudni róla.

A megbeszélt időpontban meg is érkezett a szakember, hogy elvégezze a szükséges vizsgálatokat. Még elkért az unokatesómtól néhány dokumentumot az ingatlannal kapcsolatban és készen is voltunk. Ő is elmondta, hogy elküldi az adatokat az irodának és másnak már várhatjuk is az e-mailt, amiben benne lesz az energetikai tanúsítványunk. És így is lett. Ezt követően már nem volt sok teendőnk az ingatlan vásárlásával kapcsolatban. Az unokatesóm azt mondta, hogy legközelebb jobban figyel majd a részeltekre, és biztos, hogy az e-tanusitas.eu-val fogja a jövőben is megcsináltatni az energetikai tanúsítványokat.

Én is örültem, hogy ennyire könnyedén ment az ügyintézés és még az energetikai tanúsítvány ára 2021-ben is nagyon korrekt volt. Most már gond nélkül megnyithattuk a kávézónkat a kiváló minősítésű ingatlanunkban.