A kultúrához vajon hozzátartozik az alkohol?

Én nagy rajongója vagyok a különféle kultúráknak. Imádom felfedezni a különböző városok és népek szokásait és egyedi, különleges kultúrájukat. Egyszerűen megnyílik a világ előttem. Éppen ezért igyekszem minél többet utazni és megismerni mindent, amire csak lehetőségem adódik. Viszont az ilyen utakat fel kellett függeszteni egy kis időre, amikor megtudtam, hogy az egyik barátom alkohol problémákkal küzd. Mellette szerettem volna lenni és támaszt nyújtani neki, illetve segíteni neki amiben tudok.

A hagyományos 1-2 alkalmas konzultációkon már részt vett, viszont hosszú távon nem nyújtott számára eredményességet. Magától viszont úgy érezte, hogy nem tudja letenni az italt. Ekkor döntötte el, hogy valami komolyabb segítségre van szüksége. Olyan ember tanácsát szerette volna kikérni illetve segítséget kérni tőle, aki már mindezen végig ment. Ugyanis azt érezte, hogy senki nem tudja őt megérteni, aki még nem volt abban a helyzetben, amiben most ő. Mivel az ismerősi körünkben nem volt ilyen ember, ezért az interneten kezdett el keresgélni. Ekkor talált rá a https://felepulok.hu/kapcsolat oldalra. Nagyon megtetszett neki az a program, amit a Felépülők csapata hozott létre. A Felépülők valóban saját tapasztalatra alapozták a programot, így a barátom velük pontosan megtalálta azt, amit keresett.

A programjukról részletesen:

Ez egy 28 napos bentlakásos program, ahol egész végig azon vannak, hogy segítsenek a függőségből való felépülésben. Egy jól átgondolt keretrendszer és napirend segít abban, hogy a függőség okozta vágyakozásnak ellen tudjanak állni az itt lakók. A kiscsoportos foglalkozások pedig gondosan megvannak szervezve. Kiemelten figyelnek arra, hogy a csoportok tagok úgy legyenek kiválasztva, hogy hasonló motiváltságú emberek kerüljenek egy csoportba, így is növelve annak az esélyét, hogy egy segítő közösség jöhessen létre. Ahol a tagok egymást segítik és előre viszik, nem pedig vissza húzzák egymást. ezért is fontos a környezet. Ebben a 28 napban megkapja mindenki a számára fontos és megfelelő környezetet ahhoz, hogy fel tudjon épülni. Már csak kellő nyitottságra, tenni akarásra, elhatározásra és motiváltságra van szükség a sikerhez vezető úton. Itt valóban mindenki azon dolgozik, hogy a segítségre szoruló embereknek segítsenek, támogassák őket, és a legjobb tudásuk szerint támogassák a felépülésüket és a céljukat elérjék.

A cél eléréséhez azonban szükség van a hozzátartozókhoz is, hiszen nekik is fontos szerepük van a támogatásban és segítésben. Éppen ezért a 28 nap alatt nekik is tartanak előadásokat és konzultációkat, ahol minden hasznos és fontos információt megosztanak velük, hogy mivel tudják segíteni a szerettüket. Fontos ugyanis a támogató közeg akkor is, amikor a majdnem egy hónapos bentlakás után haza mennek az emberek. Ugyanis ha ez nincsen meg, könnyen visszaeshetnek ugyanabba a hibába.

A program lejárta után viszont a Felépülők csapata sem engedi el senki kezét. Mindenkire ugyanúgy figyelmet szentelnek. Az ingyenes utókezelés célja, hogy a 28 nap alatt elért eredményt szinten tudja tartani mindenki, és ne legyenek újra az alkohol rabjai és boldogan élhessék meg a józan mindennapokat, ne pedig szenvedés legyen. Ez a lehetőség mindenki számára adott, aki részt vett a programon. Már csak tudni kell élni vele. Egy ilyen remek lehetőséget nem érdemes elhalasztani. A saját akarat, elhatározás és cselekvés vegyítve a támogató közeggel és emberekkel csodákra lehet képes.

Összefoglalva tehát, az alkoholizmus egy betegség, amit érdemes minél hamarabb kezelni. És fontos azt is megemlíteni, hogy ebből nem meggyógyulni kell, hanem felépülni. A felépüléssel pedig egy új élet és életstílus sajátítható el. Ezt viszont nem kell senkinek sem egyedül végigcsinálnia. Ha szükséges, nagyon jó szakemberek vannak ezen a területen is. Ilyen segítség lehet a Felépülők csapata is, akik tapasztalatukból kiindulva tudnak mindazoknak segíteni, akik hajlandóak tenni is a változás érdekében és nem csak a csodát várják, hogy majd megoldódik a probléma.

Akiknek a hagyományos pár órás előadások és konzultációk nem hoztak hosszú távon eredményességet, vagy akik csak kevés ideig tudják megállni alkohol nélkül, nekik tökéletes választás lehet a bentlakásos 28 napos program. Hiszen itt szakszerű és valóban megértő és segítő emberek segítenek abban, hogy jobban légy, és fejlődj. Ezáltal pedig felépülj a betegségből. Az új életstílust pedig meg is tudod tanulni a program során, hiszen erre is külön figyelnek, hogy a józan mindennapokra is felkészítsenek mindenkit és ne egyedül kelljen ezzel a program végeztével megbirkózni.

Úgyhogy ha úgy gondolod, hogy valakinek a segítségére lehetnének, akkor látogass el bátran az oldalukra: https://felepulok.hu/kapcsolat és győződj meg te is arról, hogy mit tudnak nyújtani a felépülni vágyó embernek.