A Balaton számos kulturális értékkel rendelkezik

Magyarország egyik legsokoldalúbb földrajzi régiója a Balaton.

Mit érték ez alatt?

Gondoljunk csak bele, mennyi mindennel el lehet itt tölteni az időt! Szórakozás, úszás, hajózás, biciklizés csak hogy néhány dolgot említsek.

Ami azonban semmiképpen nem szeretnék kihagyni ebből a felsorolásból, azok a különböző balatoni kulturális programok. Ott van rögtön például a Balatoni Múzeum, ahol több állandó és ideiglenes kiállítást is megtalálhatunk. A személyes kedvencem az a kiállítás, ami az ember és a Balaton kapcsolatát mutatja be.

Ott vannak a balatoni kastélyok is, amiket kötelező megemlítenem, ha a balatoni kultúráról akarok beszélni. A Keszthelyen található Festetics-kastélyt életem során már többször is meglátogattam, de azt hiszem abból nekem sosem lesz elég. Magyarország egyik, ha nem a legszebb épülete.

A balatoni kultúra szerves része a hajózás is, amiből nekem eddig nem volt sok részem. Ezt én magam sem értem, hiszen bőven lett volna alkalmam erre. Egy ideje már terveztem is, hogy ezt be fogom pótolni valamilyen módon.

A megoldás igen váratlanul ért: a munkahelyemről. A cég, ahol dolgozom, kitalálta, hogy megajándékozza a dolgozóit egy balatoni hajós élménnyel. Ez nem is egy akármilyen hajós program, hanem egy, a Balaton Pro által szervezett különleges kikapcsolódás. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy csapatépítést, aminek a részleteiről itt olvashatunk.

Láthatjuk, hogy a Balaton Pro több szolgáltatást is kínálnak a különböző céges csapatok számára. Van lehetőség például élményvitorlázásra, de a vállalkozóbb kedvűek akár versenyezhetnek is. Ott van még a SUP, ami szintén egy kiváló időtöltést jelenthet bármilyen társaságnak. Itt még nincs vége a lehetőségeknek: választhatjuk a sárkányhajózást vagy az evezést is. Azok számára, akik nem érzik magukat kényelmesen a vízen, ott van a quad túra lehetősége is. Utoljára pedig megemlíteném a beltéri programokat is, melyeket rendszerint akkor vesznek elő, ha az időjárási viszonyok nem adnak megfelelő teret az előző lehetőségekhez.

Ez előbb felsorolásokra ne úgy tekintsük, mint fix programokra. Ezeket akár még kombinálhatjuk is, ha úgy szeretnénk. Ez egy olyan szolgáltató, aki mindent megtesz az ügyfelei elégedettségéért.

Mi például azt szerettük volna, ha a vitorlázást és SUP-ozás egybe legyen kötve. Erre azért volt szükség, mert a társaságból volt olyan, aki inkább csak élvezni szerette volna a vitorlázást, de volt olyan is, aki egy kis sportolásra és játékra is vágyott. A szolgáltató tökéletesen eleget tett a kérésünknek.

Nekünk csak annyi volt a dolgunk, hogy elmenjünk Siófokra, ahol már minden előkészítve várt minket. Minden klappolt, hiszen fantasztikus volt az idő és a szélviszony is.

A csapatépítés első perce egészen az utolsóig maradandó élményt jelentett mindenkinek. Felemelő érzés volt a munkatársaimat végre egy kicsit más környezetben is látni. Úgy gondolom, hogy ez az élmény a későbbi közös munkavégzéseinkre is jótékony hatással lesz.

Számomra a SUP volt a legviccesebb és a legélvezetesebb. Tartottunk egy versenyt, ahol bójákat kellett kerülni. A csapatokat véletlenszerűen választottuk ki. Olyan munkatársakkal kerültem össze, akikkel addig viszonylag távolságtartó volt a viszonyunk, de itt végre kicsit közelebb kerültünk egymáshoz. Szerintem már csak azért is megérte ez az egész.

Nem véletlen, hogy egyre több vállalat jön rá a csapatépítés fontosságára. Sosem éreztem ennyire összekovácsoltnak a munkahelyi kollégáimat, mint ez után a program után. Bízom benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségem ehhez hasonló eseményeken részt venni, és azt is remélem, hogy ezt is a BalatonPro fogja majd szervezni.